Officieel: Jaarbeursplein krijgt 4-sterren hotel en 350 appartementen

Op het Jaarbeursplein komt een 4-sterrenhotel met 350 appartementen. Het college van burgemeester en wethouders gaf ontwikkelaar Amrâth Hotels dinsdag officieel toestemming de plannen verder uit te werken.

De overeenkomst werd vorig jaar november al getekend, maar het wachten was nog op het sluiten van de Ontwikkelingsovereenkomst met de Jaarbeurs. De plannen voor de bouw van het hotel en de appartementen dateren uit 2003. In de tussentijd veranderde het ontwerp. In de nieuwste versie is er aandacht voor duurzaamheid. Zo komen er zonnepanelen in de gevel van het gebouw.

In 2018 start de bouw van het complex. Het Jaarbeurshotel wordt een luxe vier sterren hotel met een full service aanbod. Naast de 250 hotelkamers biedt het hotel restaurants, een bar, diverse zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelshops.

Boven het hotel komen 22 verdiepingen met circa 350 koop- en/of huurappartementen. Onder het gebouw komt een parkeergarage. Als alles volgens planning verloopt, zijn het hotel en de woningen eind 2020 klaar.

Tip de redactie