Maatregelen voor lijn 1 na bekogeling

Er worden maatregelen genomen voor de buslijn 1 richting Overvecht. Dat heeft vervoersbedrijf U-OV laten weten naar aanleiding van twee incidenten deze week waarbij jongeren stenen naar bussen hebben gegooid.

Zaterdagnacht werd er een bus bekogeld bij de Atlasdreef. Hierbij vielen geen gewonden maar er ging wel een ruit kapot. Ook afgelopen woensdag vond er een incident plaats waarbij er met stenen naar lijn 1 werd gegooid.

U-OV kan nog niet laten weten wat de maatregelen precies zijn. "De veiligheid van onze passagiers en medewerkers waarborgen is onze grootste prioriteit", zegt woordvoerder Roesja Danek. "Dat betekent dat wij de situatie monitoren en waar nodig extra veiligheidsmaatregelen treffen. Wij staan hierover in contact met de politie. We vertellen niet welke maatregelen we exact nemen, juist omdat de veiligheid van onze passagiers en medewerkers onze hoogste prioriteit heeft."

De daders, vermoedelijk zeven jongens van rond de 16 jaar, zijn bij beide incidenten hard weggerend. De politie is nog op zoek naar deze groep.

Rectificatie

Per abuis is eerder vermeld dat er beveiligers op lijn 1 ingezet zouden worden. Dit naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad. Dit is echter niet waar.

Tip de redactie