SV Nieuw Utrecht: 'schuld is veel minder groot'

Wethouder Paulus Jansen sprak vorige week uit geen vertrouwen te hebben in een goede afloop voor voetbalclub SV Nieuw Utrecht. De club heeft een betalingsachterstand van 150.000 euro bij de gemeente. SV Nieuw Utrecht reageert met een brief op de woorden van de wethouder.

Volgens de voetbalclub is de relatie tussen de club en de gemeente sinds de bouwplannen van het clubhuis verslechterd. Er is geen ruimte voor een gesprek met wethouder Jansen, laat staan dat er afspraken gemaakt kunnen worden, zo schrijft de club.

In de brief wordt gevraagd om meer tijd en doet de club de wethouder een nieuw voorstel. SV Nieuw Utrecht stelt een bedrag van 105.000 euro belastingteruggave tegoed te hebben en beredeneerd zo dat de schuld geen 150.000 euro is, maar slechts 40.000 euro.

Mogelijkheden

De club doet het voorstel dat de wethouder dit bedrag direct bij de belastingdienst int. De belastingdienst zou hebben laten weten dat dit direct geregeld kan worden, mocht de gemeente meewerken aan het voorstel.

SV Nieuw Utrecht is van mening dat er genoeg mogelijkheden zijn om het probleem op te lossen, maar dat daarvoor wel de hulp en medewerking van de gemeente nodig zijn. Het bestuur van de voetbalclub heeft, in tegenstelling tot de wethouder, vertrouwen in een goede afloop.

Afgelopen zaterdag heeft Jansen in het Algemeen Dagblad al laten weten dat de club tot 1 oktober de tijd heeft de schulden af te lossen.

Tip de redactie