Dagelijkse natuurkalender op Utrecht Centraal

Op de looproute tussen het stadskantoor en Hoog Catharijne op Utrecht Centraal hangt sinds afgelopen vrijdag een digitaal informatiebord. Op het LED-scherm is dagelijks een nieuw onderdeel van de Nederlandse natuurkalender te zien.

De natuurkalender is een verzameling van natuurlijke processen zoals de bloei van bloemen, de start van de paddentrek en het uitvliegen van vogeljongen. De Londense kunstenaar Marcus Coates bedacht het project.

Naast de vertoning van de gebeurtenissen op het bord, worden diverse natuurgebeurtenissen gevierd aan de hand van performances in Hoog Catharijne, op Utrecht Centraal en het Vredenburg. Op vrijdag 17 juni vindt de eerste plaats. Studenten van de HKU Conservatorium voeren dan onder leiding van Coates een optreden uit om te vieren dat de vleermuizen weer actief worden en ’s nachts op zoek gaan naar insecten.

Het bord en de optredens zijn onderdeel van een participatief project van Public Works. Dat is een nieuw initiatief van de stichting Kunst in het Stationsgebied. In totaal verbinden zes kunstenaars zich voor langere tijd aan het stationsgebied.

Tip de redactie