HKU gaat 'Molenburg' aan de Nieuwekade betrekken

HKU gaat vanaf volgend jaar het voormalige Molenburg aan de Nieuwekade 1-15 huren. Het pand wordt vooral in gebruik genomen door de verschillende ondersteunende diensten en het College van Bestuur. Deze onderdelen zijn nu nog gevestigd in De Planeet aan de Lange Viestraat.

De huur van het nieuwe pand draagt volgens de kunsthogeschool bij aan de realisatie van een 'stadscampus' met alle culturele en grootstedelijke voorzieningen.

De interactie met de stad, studenten en medewerkers heeft volgens de HKU veel te bieden: "Utrecht profileert zich als stad van wetenschap en cultuur, met het centrum als podium hiervoor. HKU maakt daar als kunsthogeschool integraal deel van uit en wil deze positie verder uitbouwen en versterken."

In 2015 verhuisden al opleidingen naar Oudenoord 700, en begin 2016 ging een deel naar de Pastoe Fabriek. HKU neemt komende zomer bovendien afscheid van het gebouw in Hilversum. Opleidingen die daar momenteel gevestigd zijn, krijgen een nieuw onderkomen aan de Ina Boudier Bakkerlaan.

HKU zal vanaf 1 mei 2017 in het pand aan de Nieuwekade trekken, het betreft een huurcontract voor een periode van 15 jaar.

Tip de redactie