Het onder studenten populaire spel Stef Stuntpiloot krijgt een eigen kampioenschap in Utrecht. Op 22 juni strijden verschillende teams tegen elkaar in café The Basket op De Uithof. 

Het spel is volgens de initiatiefnemers weer helemaal terug van weggeweest. En daarom moeten ook de kampioenschappen weer terugkeren. Utrecht en Stef Stuntpiloot bleken tussen 2008 en 2010, tijdens de hoogtijdagen van het studentenspel, een gouden combinatie. Utrechters wonnen het toernooi meerdere keren.

Het spelletje is ooit uitgebracht voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar maar werd in de loop van de jaren eigenlijk vooral gebruikt onder studenten om er een drankspel van te maken. Dit liep zelfs zo uit de hand dat producent Hasbro besloot om het spel uit de winkels te halen.

Het spel is vrij eenvoudig; het enige wat je hoeft te doen is jouw kippen (muntjes) beschermen tegen de rondvliegende piloot Stef. Het spel wordt gespeeld door 4 deelnemers, elke deelnemer heeft 3 muntjes en de deelnemer die zijn muntjes uiteindelijk staande weet te houden, wint.

Met drank erbij betekent dit drinken voor de verliezers. Ook in The Basket zal dit het geval zijn. "Deelnemers mogen zelf bepalen of ze drinken of dat ze niet ladderzat The Basket willen verlaten", laat initiatiefnemer Marcel van de Pol tot slot weten.