Gloednieuwe wissel zorgde voor grote storing op Utrecht Centraal

Veel vertragingen woensdagochtend en dinsdagavond op Utrecht Centraal. Reden hiervoor was een splinternieuwe wissel die niet functioneerde. Om vandaag nieuwe vertragingen te voorkomen heeft ProRail extra personeel ingezet.

De haperende wissel is tijdens het grote verbouwingsweekend van 28 mei geïnstalleerd. ProRail laat weten dit gisterochtend tijdelijk in één stand te hebben gezet om zo treinen te kunnen laten rijden.

Afgelopen nacht is de wissel opnieuw onderzocht met als doel de oorzaak te vinden. En vanochtend is het zekere voor het onzekere genomen en extra mankracht ingezet naast de wissel.

ProRail waarschuwde gisteren ook al dat het tot het najaar nog wel vaker kan gebeuren dat er grote storingen zijn op Utrecht Centraal. Vanwege de grote werkzaamheden aan het spoor om de zogenoemde ‘spaghetti’ te ontwarren kan het nog regelmatig voorkomen dat er grote storingen zijn op Nederlands drukste spoorknooppunt.

Dit betekent dat het aantal wissels wordt teruggebracht. Doordat er ook nog aan de liggende wissels gewerkt wordt, zijn er minder wissels beschikbaar. Daardoor worden de wissels die er nog liggen intensiever gebruikt. De wissel van gisterochtend was een zogeheten koningswissel. Als daar iets mis mee gaat, heeft dat meer impact.

Tip de redactie