Bouw WTC stationsgebied start nog deze maand

Nog deze maand wordt er in Utrecht begonnen met de bouw van het WTC-gebouw in het stationsgebied.

Dat heeft wethouder Victor Everhardt woensdag laten weten. In het eerste kwartaal van 2018 moet het grote kantoor af zijn.

Het WTC wordt een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw met negentien verdiepingen kantoorruimte en komt te staan op de plek waar kantoorpand Leeuwensteyn de laatste maanden is afgebroken.

Er werken straks tweeduizend mensen in een mix van grotere en kleinere bedrijven en organisaties. Het gebouw wordt 70 meter hoog met in totaal negentien verdiepingen. De onderste drie daarvan zijn openbaar met horeca en vergaderplekken.

Duurzaam

Het gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Op het dak komen bijvoorbeeld zonnecellen. De verlichting is LED en brandt niet in lege ruimtes. De warmte wordt duurzaam opgewekt en het hele gebouw gebruikt zo weinig mogelijk energie.

Wethouder Victor Everhardt (Stationsgebied): "Ervaringen met andere WTC gebouwen laten zien dat deze werken als aanjager van banengroei; de gebruikers zijn vooral kleine bedrijfjes die uitgroeien tot grote bedrijven. Het is ook een bevestiging van ons aantrekkelijke vestigingsklimaat. Met het WTC Utrecht wordt dat nog aantrekkelijker."

Gezamenlijke fietsenstalling

In het gebouw komt ook een fietsenstalling voor 800 fietsen. Deze stalling wordt aangesloten op de fietsenstalling Jaarbeursplein. Beide stallingen hebben dan dezelfde ingang. De niet-bezette plekken in de WTC-stalling kunnen worden gebruikt door de bezoekers van de stalling Jaarbeursplein. Het autoparkeren wordt opgelost in de te bouwen parkeergarage aan het Jaarbeursplein.

Tip de redactie