Bewoners vrezen voor extra sluipverkeer door herinrichting Maliesingel

Bewoners rond het Servaasbolwerk hebben hun zorgen geuit over mogelijke toename van sluipverkeer binnen de singels door de herinrichting van de Malie- en Tolsteegsingel. Om hun zorgen kracht bij te zetten, tellen de bewoners deze week eigenhandig het verkeer. 

De bewoners zijn blij met de herinrichting naar een 30 km/u zone van de singels aan de oostkant van de binnenstad, maar vrezen door ervaringen met de Piekenkermis op de Maliebaan voor een toename van het verkeer dat langs de scholen in de wijk komt.

Het is niet alleen tijdens de vier maanden durende werkzaamheden dat de buurt vreest voor toename van het verkeer, maar ook voor na de werkzaamheden zijn er zorgen.

"Op een afsluitende informatieavond maandag 30 mei zijn de plannen nog eens toegelicht. Het moet gezegd: het ziet er prachtig uit. Maar wat blijkt: de gemeente heeft nog helemaal niet nagedacht over gevolgen of maatregelen als het verkeer gaat uitwijken via de binnenstad", laat het bewonerscollectief weten.

Servaasbolwerk 

De gemeente laat desgevraagd weten dat het bekend is met de zorgen van de buurt, maar dat er wel degelijk naar de wordt gekeken. Zo zullen er tijdens de werkzaamheden omleidingsroutes worden uitgezet die niet binnendoor bij de singels gaan.

Na de herinrichting gaat het sluipverkeer gemonitord worden, zegt de gemeentelijke woordvoering. "En door de 30 km/u zone worden de Malie- en Tolsteegsingel en dus ook het Servaasbolwerk juist helemaal niet interessant voor auto’s. We verwachten dat er minder auto’s zullen rijden. Ook dit zullen we gaan monitoren."

Tip de redactie