Einde verhaal voor SV Nieuw Utrecht

Het einde lijkt nabij voor SV Nieuw Utrecht. De club gelegen tussen Papendorp en De Meern heeft een grote betalingsachterstand opgebouwd bij de gemeente. Wethouder Paulus Jansen heeft niet langer vertrouwen in een goede afloop. 

Dat heeft Jansen vandaag kenbaar gemaakt.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft hij: “Soms is het beter met een frisse start te beginnen op een mooi sportpark. Hiertoe zijn ook mogelijkheden, want de gemeente is eigenaar van de velden en kleedruimtes op Rijnvliet.”

De laatste twee jaar heeft de club een betalingsachterstand van 150.000 euro opgebouwd bij de gemeente, nadat er werd geweigerd om het laatste termijn van de bouwkosten te voldoen. De rechter heeft in februari uitgesproken dat de club dit alsnog moet doen, maar is ondanks een afgesproken betalingsregeling niet gebeurd.

Hypotheekbetalingen

Ook heeft de club een fors betalingsprobleem met de bank en zijn er achterstanden met de hypotheekbetalingen (rente en aflossing). Ook het nakomen van verplichtingen ten behoeve van de VVE voor het pand wordt als risico ingeschat door de gemeente.

Tip de redactie