Het Oudkerkhof wordt opnieuw ingericht

Het Oudkerkhof gaat opnieuw ingericht worden. De gemeente geeft hiermee gehoor aan ondernemers in de straat die willen dat de straat weer de glans krijgt die zij verdient.

De glans moet terugkomen door vrij zicht te maken op de monumentale gevels en een opgeruimder straatbeeld te creëren. Dit laatste moet gebeuren door het straatmeubilair te verminderen en parkeerplekken uit het zicht te halen.

Door de nieuwe inrichting moet de straat meer gaan uitnodigen om om door te lopen vanaf de Korte Minrebroederstraat en de Vismarkt. Het ontwerp stelt voor om het parkeren net als eerder in de Korte Jansstraat, Domstraat en de Twijnstraat op de stoep te plaatsen om de toekomstbestendigheid te vergroten.

Binnenstad

Sinds 2012 werkt de gemeente aan de herinrichting van belangrijke straten in de binnenstad. De aanpak van het Oudkerkhof is vooraf gegaan door de herinrichting van de Mariaplaats, de St. Jacobsstraat, de Korte Jansstraat, de Domstraat en de Schoutenstraat. Momenteel wordt de herinrichting van de Twijnstraat en de Zadelstraat afgerond.

Tip de redactie