Een opmerkelijke actie van Utrechts bekendste ijscoman Roberto Coletti. De man achter ijssalon Roberto Gelato in de Poortstraat komt deze zomer met Frikandelijs op de kaart. “Het recept staat binnenkort online, heel Nederland moet dit kunnen maken.”

Het idee voor het bijzondere ijs kwam door een trend die volgens Coletti door het land raast. “In Urk hebben ze een pizza-frikandel, in Nijmegen discodip met frikandel en in Vught hebben ze een catamaran met frikandel. Utrecht mag niet achter blijven.” Afgelopen weekend verkocht Coletti al ruim 5 kilo van deze nieuwe ijsjes.

Echt frikandelijs maken vereist geen bijzondere vakmanschapskunsten. “Gewoon suiker, room en melk samenvoegen en daar doe je een frikandel bij. Ik zet het recept binnenkort online. Heel Nederland moet dit kunnen maken.”

De vrouw van Coletti, Carlina De Lorenzo die ook in de zaak werkt, heeft nog een goede tip. “Frikandel eet je normaal met mayonaise en uitjes, maar dat is met dit ijs niet de bedoeling. Het is veel lekkerder met mosterd.”