Dit is er dit weekend met kinderen te doen

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft vanaf deze week wekelijks een overzicht van de leukste weekendtips voor ouders en kinderen!

FOOD Smaken van de Heuvelrug in Driebergen

Het Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen vormt dit weekend het decor voor een tweedaags foodfestival. Op het 6 ha groot festivalterrein zijn verrassende, interessante workshops, is spectaculair theater, innovatief design én ook lekker eten en drinken uit eigen streek, of is het gewoon lekker relaxen op het sfeervolle landgoed. Kinderen kunnen met een foodpaspoort het terrein ontdekken, er is kindertheater en een verhalenverteller.

Wanneer: zaterdag 4 en zondag 5 juni
Waar: Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen
Meer info: website 100 % Heuvelrug

Opening nieuwe locatie Aldo poppentheater in Utrecht

Het Aldo Poppentheater verhuist naar een nieuwe locatie en op zaterdag wordt dit gevierd met activiteiten voor kinderen. Natuurlijk zijn er leuke voorstellingen met poppen te zien, maar de kinderen kunnen ook zelf aan de slag om een pop te maken.

Wanneer: zaterdag 4 juni 
Waar: Aldo Poppentheater Adriaen van Ostadelaan 54, Utrecht
Meer info: website Aldo Poppentheater en lees het verslag van een bezoekje aan het theater van gastblogger Tessa op Bier en Appelsap.

Dag van de Bouw

Tijdens de dag van de Bouw kun je op zaterdag in het gehele land allerlei bouwplaatsen bezoeken. Niet alleen leuk voor wat oudere kids, maar ook om zelf eens meer te weten te komen van alle werkzaamheden in je woonomgeving. In Utrecht kun je o.a. bij het nieuwbouwterrein Zijdebalen een kijkje nemen, maar ook op het Centraal Station en Hoog Catharijne.

Wanneer: zaterdag 4 juni
Waar: o.a. Centraal Station Utrecht en Hoog Catharijne. Op de website van Dag van de Bouw vind je een compleet overzicht. 
Meer info: website Dag van de Bouw

 A Lazy Sunday Afternoon in Park Lepelenburg

Zondag is de 1e editie van A Lazy Sunday Afternoon dit jaar. Deze keer in Park Lepelenburg. Er treden bandjes op, dus neem een kleedje mee, trommel je vrienden op, stop wat te eten en drinken in je tas en ga lekker genieten. Er is een speeltuin in Park Lepelenburg, maar je kunt bijv. ook een bal of tennissetje voor je kids meenemen.

Wanneer: zondag 5 juni 
Waar: Park Lepelenburg, Utrecht
Meer info: facebookpagina ZIMIHC podium voor amateurkunst

Landgoeddag Haarzuilens

Op zondag kun je naar de jaarlijkse Landgoeddag in Haarzuilens. Lekker de hele dag buiten zijn: op pad met de boswachter, picknicken, slootje springen, genieten van muziek, struinen over de streekmarkt of gewoon lui liggen in het malse gras.
De Landgoeddag vind je in het weiland bij Hoeve Wielrevelt en is vrij toegankelijk. Voor de kinderactiviteiten wordt er een kleine vergoeding gevraagd. Tip: neem contant geld mee.

Wanneer: zondag 5 juni tussen 11.00 uur tot 16.00 uur 
Waar: Hoeve Wielrevelt, Haarzuilens
Meer info: website Natuurmonumenten

De Streekmarkt

Op het Stadhuisplein is er op zondag weer een Streekmarkt. Lekker eten, wat drinken en struinen tussen de kraampjes. Een ideale bestemming voor een wandeling naar de stad.

Wanneer: zondag 5 juni, 11.00 uur – 18.00 uur
Waar: Stadhuisplein Utrecht
Meer info: website Streekmarkt

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

Tip de redactie