De komst van een parkeergarage in Leidsche Rijn Centrum is een stap dichterbij gekomen. Het College van B&W heeft het Programma van Eisen vastgesteld, waardoor nu een ontwerp kan worden gemaakt.

De parkeergarage direct naast het trein- en busstation Utrecht Leidsche Rijn dient twee doelen. De garage biedt plek aan bezoekers van het Berlijnplein, bijvoorbeeld aan bioscoop Cinemec en bezoekers van bewoners van Leidsche Rijn Centrum-Oost.

De parkeergarage is daarnaast bedoeld als P+R. Bezoekers vanuit de richting Amsterdam kunnen overstappen op trein, bus of fiets naar het centrum van Utrecht.

De garage krijgt in totaal 550 plaatsen, waarvan 50 bestemd zijn voor de P+R. Bij toenemende gebruik kan de garage met twee bouwlagen worden uitgebreid, waardoor er 200 extra parkeerplaatsen voor P+R bij kunnen komen.

De parkeergarage wordt ingesteld op een volledig gebruik door elektrische auto’s en komt er een parkeerroutesysteem dat de autobestuurder direct naar een vrije plek in de garage leidt. De bouw staat gepland in 2017, de oplevering in de zomer van 2018.