Het Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn heeft een eigen plek om activiteiten te organiseren, en dat werd zaterdag gevierd. Ook burgemeester Jan van Zanen en de consul van Marokko waren aanwezig.

Leidsche Rijn is volgens de organisatie een zeer jonge wijk waar veel jonge moslim gezinnen wonen die behoefte hebben aan meer activiteiten op sociaal/maatschappelijk en religieus gebied.

"Al sinds enkele jaren is binnen de gemeenschap een zeer grote behoefte om een eigen sociaal/maatschappelijke en religieus centrum waar de visie en missie verwezenlijkt kunnen worden", staat op de website van ICCLR.

De activiteiten van ICCLR hebben het doel om de integratie, emancipatie en participatie in de maatschappij te bevorderen voor de achterban van de stichting, maar ook zeker voor de gemeenschap van Leidscherijn / Vleuten De Meern.

Deze doelstelling willen ze realiseren door het organiseren van educatieve, sociaal-culturele, sportieve, maatschappelijke en religieuze activiteiten.

Onderbelicht

ICCLR is al sinds 2007 aan het zoeken naar een geschikte locatie voor de gewenste behoefte. Volgens het cultureel centrum was de bouw van het pand nodig omdat er (vooral voor jongeren en vrouwen) onvoldoende ruimte om educatieve, sociaal-culturele, sport- en maatschappelijke activiteiten op te zetten, waardoor zij onderbelicht blijven.

"Tevens beschikken we niet over een gebedsruimte waardoor we aangewezen zijn op andere gebedshuizen elders in de stad Utrecht. Wij hopen met de realisatie van het Islamitisch Centrum Leidsche Rijn op de locatie Hoge Woerd dat de stichting haar religieuze, sociaal-maatschappelijke en educatieve activiteiten vanuit een goede uitvalsbasis optimaal kan verwezenlijken."

Het centrum is gevestigd aan de Pratumplaats in Leidsche Rijn, vlak bij bierbrouwerij Maximum en Castellum Hoge Woerd. Het is tot stand kunnen komen door middel van donaties.