Er zijn aanwijzingen dat er een tweede serieverkrachter actief is geweest in Utrecht. Gerard T. staat bekend als de Utrechtse serieverkrachter, maar in 1998 werd een vrouw verkracht door een andere man. De 53-jarige man uit Maartensdijk bekende na zijn arrestatie in februari dit jaar direct een andere verkrachting.

De vrouw werd op 2 maart 1998 aangevallen en stribbelde uit angst niet te veel tegen. 

Door het veiligstellen van DNA-materiaal kon Gerard T. worden uitgesloten. In 2009 was er uiteindelijk wel een match, maar laat justitie na om de man op te pakken óf het slachtoffer in te lichten. 

De officier van justitie vervolgde de man niet, omdat de vrouw zich onvoldoende zou hebben verzet. 

Het slachtoffer krijgt al snel te horen dat het DNA van haar zaak niet overeen komt met slachtoffers van de Utrechtse serieverkrachter. Pas toen de zaak tegen Gerard T. in volle gang was, werd nog eens goed gekeken naar de verkrachting in maart ’98. 

Advocaat

De Maartensdijker H. wordt nogmaals verhoord en biecht een verkrachting op. Dat blijkt een andere verkrachting te zijn.

De advocaat van het slachtoffer, Khalid Kassem, zegt tegen het Algemeen Dagblad niet uit te sluiten dat er meer slachtoffers zijn geweest: “In die jaren waren er meer verkrachtingen die nooit zijn opgelost. Bovendien zijn er in een aantal zaken die zijn toegewezen aan Gerard T. geen dna-matches gevonden. Ik sluit niet uit dat er een tweede serieverkrachter actief is geweest in Utrecht. Wie zegt mij dat dit niet deze verdachte is?”