Deze zomer gaat de Kanaalstraat op de schop. De hoofdstraat van Lombok krijgt dan elf verkeersdrempels, rode fietspaden en 30 km/u wordt de maximumsnelheid. 

Maar het is nog niet genoeg volgens een petitie met 2.000 handtekeningen die gisteren aan wethouder Lot van Hooijdonk is overhandigd. Reden genoeg voor de wethouder om per direct een stuurgroep op te zetten.

Bewoners, ondernemers en bezoekers van Lombok hebben via de petitie hun stem laten horen voor een veiligere Kanaalstraat. De gemeente start de ontwikkeling met een lange termijnvisie Kanaalstraat en roept betrokkenen daar actief aan deel te nemen. Initiatiefnemer van de petitie, Lidewij de Vos, is de eerste bewoner die plaatsneemt in de stuurgroep.

Verkeersveiligheid

Wethouder Verkeer Lot van Hooijdonk: "Het thema verkeersveiligheid leeft op en rond de Kanaalstraat. De gemeente werkt graag samen met betrokkenen aan een lange termijnvisie voor de Kanaalstraat. Wat is de gewenste identiteit van de straat, welke functies horen daar thuis en hoe moet de inrichting daar op worden aangepast.”

Begin 2017 worden de plannen gepresenteerd. Aanmelden voor de stuurgroep kan via west@utrecht.nl.