Het tourbusje van The Royal Engineers ging woensdagnacht in vlammen op. De Utrechtse band kon nog net op tijd uit het voertuig komen, maar de instrumenten waren niet meer te redden.

De band reed woensdagavond naar huis vanuit een radio-optreden toen het incident gebeurde.

"We reden op de ring van Utrecht toen we plotseling een chemische geur begonnen te ruiken", vertelt bandlid René Geelhoed. De band besloot de auto op de vluchtstrook te zetten om te kijken waar de geur vandaan kwam.

Geelhoed, die normaal verantwoordelijk is voor de toetsen, gitaar en vocals, wilde net naar de motorkap lopen toen hij vlammen uit de verwarming zag slaan. "Toen we buiten stonden ging alles ineens heel snel", vertelt Geelhoed. "Ik riep tegen de rest van de band dat we weg moesten rennen en binnen 1 minuut stond de gehele bus in de brand en sprongen de ramen kapot."

De band had geen tijd meer om zowel de instrumenten als hun persoonlijke spullen zoals hun portemonnees uit de bus te redden. Vooral het ontbreken van de instrumenten kan een probleem vormen voor de geplande optredens van de band.

Geelhoed: "Gelukkig hebben we al aanbiedingen gehad van andere bands dat we instrumenten mogen lenen." Toch baalt de band flink van het verlies van de bijzondere vintage-instrumenten. Geelhoed: "We gaan straks even bij elkaar zitten en alle schade inventariseren."

The Royal Engineers maakt jaren 70 rock and roll en zijn vooral bekend van het programma ‘De Eretribune’ op FOX Sports.