De Utrechtse makelaar Lauteslager staat er slecht op vandaag. Een mail met daarin de tekst "Zijn naam zit niet mee", bedoeld voor interne doeleinden, kwam per ongeluk terecht bij sollicitant Ouassim over wie het mailtje ging.

Dit mailtje is vandaag op Facebook beland met alle gevolgen van dien. Het bericht wordt massaal gedeeld op de sociale media en niemand lijkt de opmerking te kunnen waarderen.

Het bedrijf heeft zelf inmiddels een verklaring afgegeven waarin het stelt dat het om een foute grap gaat. "Het is een flauwe ongepaste grap over zijn naam. Dom? Ja!! Onhandig? Nogal!! Foute humor? Mwaaa! Racistisch? Nee!!"

"Na een welgemeend excuus aan de scholier leek het 'probleem' opgelost. Wat er daarna is gebeurd weten wij niet precies maar feit is dat er gedreigd is om ‘de zaak’ op de Social Media bekendheid te geven. Na diverse pogingen om een en ander netjes op te lossen heeft de scholier/student er toch voor gekozen om ons kantoor publiekelijk ‘aan de schandpaal te nagelen", aldus Lauteslager.