Politie en gemeente Utrecht hebben bij twee recente controles op het Hooghiemstraplein en Paardenveld in Utrecht ruim tachtig bestuurders van snorfietsen en brommers beboet.

Op donderdag 12 mei zijn 48 voertuigen gecontroleerd en 35 bekeuringen uitgeschreven. Op vrijdag 20 mei zijn 64 voertuigen gecontroleerd, in 54 gevallen heeft de politie de bestuurder beboet. De scooters werden bij de controle ook getest op de rollerbank.

Bij de controle van afgelopen vrijdag werden de meeste bekeuringen gegeven voor het rijden op het fietspad. Ook het rijden door rood licht, de afwezigheid van een spiegel en het rijden zonder rijbewijs kwamen meerdere malen voor. In twee gevallen was het nodig om het voertuig in beslag te nemen.

Het ging in beide gevallen om een algemene controle van snor- en bromfietsen. Er was ook aandacht voor de zogeheten maaltijdbezorgers op scooter, omdat er bij de politie Utrecht centrum klachten waren binnengekomen over het rijgedrag.

De controle was een samenwerking tussen de politie en Toezicht en Handhaving van Openbare Ruimte van de gemeente Utrecht. Mogelijk zullen in de komende weken meer van dit soort intensieve controles van snor- en bromfietsen volgen.