Man die vrouwen neerstak en van brug sprong moet jaar naar psychiatrisch ziekenhuis

De 45-jarige man die begin dit jaar zijn vriendin en haar zus met een mes stak en van de fietsbrug van de A12 bij Utrecht Lunetten sprong, is door de rechtbank Midden-Nederland ontslagen van alle rechtsvervolging.

De verdachte leed tijdens het incident aan een psychose en zal voor een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis worden geplaatst.

In januari 2016 stak de man met een mes zijn vriendin en een andere vrouw. Bij zijn aanhouding bedreigde de man een aantal agenten met een mes. Vervolgens stak de man zichzelf meerdere keren en klom hij op de fietsbrug boven de A12. Hij sprong van de brug af en landde op het kussen dat de brandweer daar had neergelegd.

Ontslagen van alle rechtsvervolging

De rechtbank is, met de officier van justitie en de psychiater van oordeel dat de man volledig ontoerekeningsvatbaar was toen hij de strafbare feiten pleegde. De rechtbank ontslaat de man van alle rechtsvervolging.

De man verkeerde tijdens zijn daad in een psychose. Hij is volgens de rechtbank niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor anderen. De man wordt voor een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst.

Tip de redactie