Er vindt zaterdag een demonstratie plaats tegen de komst van een asielzoekerscentrum bij Sterrenwijk. Het Pieter Baan Centrum aan de Gansstraat wordt vanaf 2019 waarschijnlijk verbouwd tot een AZC voor 600 personen.

'Tegen het AZC Pieterbaan Centrum’ en de Nederlandse Volks Unie (NVU) organiseren de demonstratie.

“De Utrechtse burgemeester van Zanen nog meer gelukzoekers de stad wil inlaten en gelukzoekers versneld wil laten integreren. Een soort turbo injectie integratie, door ze sneller een baan en een woning te geven. Dit gaat natuurlijk ten koste van de Nederlanders die op zoek zijn naar een baan of een woning", laten de organisaties weten. 

De demonstranten gaan een mars lopen vanaf het Keerkringplein bij buurthuis Sterrenzicht, via de Venuslaan, Kranenburgerweg en Koningsweg naar het Pieter Baan Centrum. Daar worden vervolgens toespraken gehouden op de parkeerplaats.

Tegendemonstratie

Ook de Anti Fascistische Actie gaat zich laten horen op de demonstratie. De groepering gaat een tegengeluid laten horen tegen de demonstranten. “Onder andere het nazistische karakter van NVU en de geschiedenis van nazisme in Utrecht zijn redenen voor Antifa Utrecht om deze demonstratie kritisch te benaderen”, aldus de actievoerders in een persverklaring.

Er zal politie aanwezig zijn bij de demonstratie.