De Amsterdamse horecaketen ‘Loetje’ komt definitief naar Utrecht. Het bedrijf neemt Yoepz kip&kreeft over aan het Oudkerkhof. Eerder was het rijksmonument bekend als uitgaansgelegenheid Havana.

Voordat de Havana  werd overgenomen door Yoepz kip&kreeft waren er al sterke geruchten dat Loetje het pand zou betrekken. Nu het niet goed liep bij Yoepz was de connectie snel weer gemaakt.

Joep Niesink van Yoepz: “Verleden week hebben we besloten om te stoppen met ons restaurant. Het was te hoog gegrepen voor ons als start-up op deze locatie. Het pand was ook te groot.” Niesink zegt dat zijn Amsterdamse vestiging wel door zal gaan. Zaterdag 28 mei zal de laatste keer zijn dat er bij de Utrechtse vestiging kan worden gegeten.

Loetje is een populaire Amsterdamse keten en zal op 17 juni openen. De oudste vestiging, café Loetje, bestaat inmiddels al ruim 38 jaar. De jongste vestiging bestaat nog geen jaar: Loetje Centraal in Amsterdam.

Volgens Niesink zal er niets worden veranderd aan het concept: “Het wordt echt een Loetje.” De keten staat bekend om biefstuk met witbrood, friet en sla.

Utrecht wordt de tiende vestiging van Loetje.