GroenLinks wil prostitutie terug in de Hardebollenstraat

Er komt een second opinion naar de aankoop van panden aan de Hardebollenstraat voor 5,875 miljoen eur0 en het niet verlenen van een prostitutievergunning door de gemeente Utrecht.

Daar stemde een meerderheid van de gemeenteraad gisteren voor in. 

Ondanks dat de meerderheid van de raad voor is om alle prostitutie naar het Nieuwe Zandpad te verplaatsen stuitte het verzoek van GroenLinks en PvdA om de deal nog eens juridisch te toetsen niet op veel bezwaar. GroenLinks vindt nog steeds dat de sekswerkers moeten kunnen terugkeren op de Hardebollenstraat. 

“Sekswerk is in Nederland een legaal beroep, het kan niet zo zijn dat Utrecht sekswerkers marginaliseert door ze het werken onmogelijk te maken. We zullen niet aarzelen een motie of amendement in te dienen om zo snel mogelijk prostitutie mogelijk te maken aan de Hardebollenstraat”, licht raadslid Steven de Vries toe.

GroenLinks wijst de gemeente hiermee op haar zorgplicht. “Sekswerkers hebben maandenlang in onzekerheid verkeerd. De gemeente heeft zeer veel tijd genomen om een besluit te nemen op de vergunningsaanvraag. Te lang vond de rechtbank en legde de gemeente een dwangsom op. Nu worden sekswerkers na maanden uitstel, uiteindelijk geconfronteerd met afstel”, besluit De Vries.

Tip de redactie