Utrechtse band John Coffey stopt met muziek maken

De Utrechtse rockband John Coffey gaat stoppen. De band laat op Facebook weten dat ze nog een laatste tour gaan doen in september en daarna in ieder geval de komende jaren geen muziek meer maken.

Zanger David Achter de Molen, bassist Richard van Luttikhuizen, drummer Carsten Brunsveld, gitaristen Christoffer van Teijlingen en Alfred van Luttikhuizen vormden de band die enorm populair werd in het afgelopen jaar.

De opkomst werd nog eens versneld door een filmpje waarbij de zanger een biertje ving die door de tent werd gegooid op Pinkpop.

De band speelde op 5 maart nog een 'homecoming' concert in de TivoliVredenburg en het laatste optreden in Utrecht zal waarschijnlijk in EKKO zijn. Op de site van  EKKO staat: "Sinds het verschijnen van hun laatste platen, The Great News (2015) en A House for Thee (2016) heeft John Coffey al ruim 150 shows op de teller staan. Met de shows en festivals die deze zomer nog gaan plaatsvinden kruipt die teller zelfs over de 200".

Tijd dus om het verhaal af te ronden. En dat gaat de band doen, op z’n John Coffeys, door in september nog éénmaal langs de Europese podia te touren en om eind september afscheid te nemen van haar fans in Nederland.

Of het om een definitief afscheid gaat is nog niet duidelijk.

Tip de redactie