Utrecht gaat zienswijze indienen tegen verbreding A27

De gemeente Utrecht is niet voornemens om de Ring Utrecht zomaar te laten verbreden door Rijkswaterstaat. Het college van B&W heeft aangekondigd een zienswijze in te dienen tegen de plannen zoals die er nu liggen.

De zienswijze komt er omdat de gemeente van mening is dat er een diepgaande weerstand in de stad is tegen de voorgenomen verbreding van de A27 en dan met name ter hoogte van landgoed Amelisweerd.

In de concept versie, die nu al in te zien is, legt de gemeente uit dat ze nog veel verbeterpunten zien in de plannen van Rijkswaterstaat. “Op basis van de meest recente toekomstscenario’s zijn wij niet overtuigd van de verkeerskundige noodzaak om het aantal rijstroken op de A27 uit te breiden naar 2×7 rijstroken. Ook niet na lezing van alle rapporten.”

Ook kijkt de gemeente twintig jaar vooruit. “Wij wijzen ook op het feit dat minister Schultz de verwachting heeft uitgesproken dat binnen 20 jaar alle auto’s op de Nederlandse wegen zelfrijdend zijn. Uit studies blijkt dat de filedruk met 30 procent afneemt als 10 procent van de automobilisten automatisch rijdt. Als de verwachting van de minister uitkomt, dan kan de ruim 1 miljard euro beter aan andere doeleinden worden besteed.”

Tip de redactie