SP en VVD storten nabetaling fractiegeld terug in de gemeentekas

De SP en de VVD in Utrecht storten beide 6.600 euro terug in de gemeentekas. Vanwege een onjuiste indexering hebben alle partijen in de Utrechtse gemeenteraad een nabetaling gekregen over de jaren 2014 en 2015.

De twee partijen menen het geld niet te hebben gemist en storten het geld daarom terug. 'Het gaat natuurlijk niet om een gigantisch bedrag vergeleken met de jaarlijkse begroting van bijna 1,4 miljard euro', zegt VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen.

'Maar wij hebben het geld niet gemist, dus we zien niet in wat we er nu mee zouden moeten. Dan kan het beter ten goede komen aan de stad.'

Budget

De raadsfracties krijgen jaarlijks een budget ter beschikking voor onder meer personeels- en kantoorkosten, maar ook dienstreizen, heidagen en etentjes tussen de raadsvergaderingen door kunnen eruit worden betaald.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper sluit zich bij Gilissen aan: 'Je werkt met geld dat door de Utrechters is opgebracht. Daar moet je zo zuinig mogelijk mee omgaan. Niet meer opmaken dan nodig en wat we niet nodig hebben gaat terug. Dat doen we al jaren zo.'

De VVD en de SP pleiten al jaren voor een soberder budget en dienden daarvoor ook al diverse keren voorstellen in. Die kregen echter nooit steun van de andere partijen.

Tip de redactie