Er komt dit jaar geen nieuwe editie van De Daktuin op de Uithof. Na maandenlang overleg heeft het UMC Utrecht besloten om toch niet haar dak beschikbaar te stellen voor De Daktuin. 

De Daktuin realiseerde de afgelopen drie jaar een dakterras op het dak van de parkeergarage Cambridgelaan, midden op de Uithof, waar zowel plek was voor ontspanning als meerdere workshops.

"We waren al hard bezig met het maken van de nieuwe meubels en stonden in de startblokken om van start te gaan met de nieuwe editie", aldus initiatiefnemer Robbert Maas.

Vergunning

Op 19 mei zou de tuin geopend worden, maar zo vlak voor de opening is het logistiek niet mogelijk voor de organisatie om een alternatieve locatie te vinden. Maas: "We vinden het heel vervelend, maar het was zowel vergunning-technisch als met de ontwerpen die we hadden liggen niet mogelijk om op zo’n korte termijn op een andere locatie te openen. Dit zou betekenen dat we de bezoekers niet het concept konden garanderen dat we voor ogen hadden."

De bedoeling van de nieuwe locatie op het dak van het ziekenhuis was het samenbrengen van zowel studenten, ondernemers, patiënten, medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis. De organisatie is op dit moment op zoek naar een vaste locatie voor de komende jaren.

Maas: "We hebben nu genoeg de tijd om sterker dan ooit terug te komen volgend jaar, hopelijk wel op een vaste locatie, zodat we dit probleem niet nog eens hebben."

Loods 

Op dit moment is de organisatie druk in gesprek met de verschillende partners om de schade in te perken. Maas: "We moeten op dit moment snel schakelen en zorgen dat niemand schade ontleent aan deze beslissing."

Door de afzegging van het UMC zit de organisatie van de speciale tuin met een opslagprobleem voor alle spullen. De organisatie is op zoek naar een loods waar vanaf het einde van deze maand al spullen kunnen worden opgeslagen.