In juni start aanleg drempels Kanaalstraat

Begin juni zal de gemeente verkeersdrempels gaan plaatsen op de Kanaalstraat en de Laan van Nieuw Guinea. Met deze beslissing lijken de oproepen voor meer veiligheid van zowel de winkeliersvereniging als bezorgde buurtbewoners gehoord. 

De werkzaamheden in Lombok beginnen 6 juni en zullen drie maanden duren. De drempels zouden eigenlijk afgelopen najaar al worden geplaatst, maar de aanleg werd uitgesteld door werkzaamheden op de nabijgelegen Leidseweg. Deze moest als alternatieve route dienen, een mogelijkheid die de komende maanden wel van toepassing is.

Opluchting

Het nieuws is een opluchting voor wijkbewoonster Lidewij, Vos die onlangs een petitie startte nadat ze was aangereden door een automobilist. "Met de petitie wilde ik het probleem op de agenda van de gemeente zetten. Ik denk dat de gemeente wel weet dat er een probleem is, maar niet hoe groot het is", aldus Vos. "Je moet wel heel zen zijn om daar rustig te fietsen."

De petitie werd zo’n 1900 keer getekend, iets wat Vos zeker niet verwacht had. "Eigenlijk was mijn doel om 1000 handtekeningen te verzamelen, daarom weet ik nu zeker dat ik genoeg heb om een punt te maken."

Ook de reacties die de tekenaars van de petitie achterlieten liegen er niet om. Moeders die zich zorgen maken om hun kinderen en bewoners die toegeven de straat te mijden luchten er hun hart. "Verontrustend", volgens Vos.

Spanddoeken

Ook PvdA-raadslid Bülent Isik ondertekende de petitie. "Er wordt al zolang over dit probleem gepraat, maar er wordt uiteindelijk niks gedaan. De gemeente moet accepteren dat het een groot probleem is en daarnaar handelen", aldus Isik die al 25 jaar in Lombok woont. "Het dubbelparkeren en het hardrijden lijken alleen maar erger te worden."

Isik is wel erg tevreden over de spandoeken die een paar maanden geleden zijn opgehangen door de winkeliersvereniging Lombok. De banners met ontmoedigende teksten als 'Rij rustig broertje' en 'No need for speed' zijn geschreven om de vaak jonge overtreders aan te spreken.

"We hebben gekozen om de banners in straattaal te schrijven zodat ze wellicht meer raakvlak hebben bij de bestuurders", aldus een woordvoerder van de winkeliersvereniging. Ook de winkeliersvereniging laat weten blij te zijn met de ontwikkelingen.

Vos is ondanks het bericht dat de drempels er nu daadwerkelijk komen toch van plan om de petitie in te leveren. “De drempels helpen niet tegen alle problemen, zo zullen ze het dubbelparkeren niet tegen gaan.”

Tip de redactie