Twee Utrechtse studenten hebben een pil ontwikkeld om beter te kunnen studeren. De pil moet een legaal en gezond alternatief zijn voor medicijnen zoals Ritalin die veel studenten nu gebruiken om beter te kunnen studeren. "Het idee kwam na het zien van de film Limitless."

Gerben Houwers en Wimme Klaver zijn de bedenkers van de pil die sinds vorige week te bestellen is. Eén pil zorgt ervoor dat je in een een half uur na inname in een flow komt die je concentratie verbetert en ervoor zorgt dat je minder snel raakt afgeleid.

De pil heet Study Buddy en bestaat onder andere uit vitamines, cafeïne en theanine. Klaver: “We merkten op de universiteit dat veel studenten snel afgeleid zijn tijdens het studeren, terwijl ze een hoge studiedruk hebben. Hier komt het idee van Study Buddy vandaan.

Onze ambitie is mensen op een gezonde manier meer 'flow' te laten ervaren: de staat waarin je helemaal opgaat in een activiteit en deze geen enkele moeite kost. Uiteindelijk moet Study Buddy de functie van koffie, energiedrankjes en stoffen als ritalin gaan vervangen als middel om productiever te zijn."

Limitless

Het idee kwam na het zien van de film Limitless. Hierin gebruikt de hoofdrolspeler een speciale pil waardoor hij honderd procent van zijn hersencapaciteit kan benutten waardoor hij ontzettend intelligent wordt. "Dit was twee jaar geleden de inspiratie voor ons", zegt Klaver. "Het leek ons ontzettend cool om iets vergelijkbaars te maken en volgens mij is dat met Study Buddy redelijk gelukt."