De Utrechtse rapper Steen was eind vorige week ineens nationaal nieuws nadat hij werd weggezet als homohater in de pers. Aanleiding hiervoor was een opinieartikel op JOOP.nl, waarin werd gerefereerd aan uitspraken van de rapper. 

Zo scheldt hij soms met de term 'KK gay' op de sociale media. De auteur, David Eerdmans, vindt dat het Bevrijdingsfestival geen podium had moeten bieden aan dergelijke 'homohaters'.

Steen laat nu weten zich niet te herkennen in de aantijging en zegt dat de media zijn tweets flink verdraaid hebben. Eén van de tweets zegt dat Steen "voor gay rappers een concentratie kamp gaat bouwen".

"Dit is inderdaad een omstreden uitspraak die veel te ver gaat, absurd en controversieel is. Maar dat is wat de artiest Steen doet; over de top gaan, grenzen opzoeken en controversiële, absurde uitspraken doen", zegt de rapper.

Smaad

"Als je dan een homohater bent zou dat betekenen dat artiesten, cabaretiers en kunstenaars die in de omgeving van artistieke vrijheid omstreden uitspraken maken of hebben gemaakt over verschillende geaardheden van nu af aan bestempeld worden als racisten en homohaters. Ik ben geen racist of homohater", vervolgt Steen.

Hij ziet de aantijgingen van Eerdmans, die de zaak aan het rollen brachten, als smaad. "Steen zal altijd wause dingen blijven zeggen maar ik heb hiermee laten zien dat er naast de knettergekke artiest 'Steen' ook een mens zit zoals iedereen. Ondanks de meer dan verdubbelde omzet op de webshop sinds het homohaat artikel van David Eerdmans zie ik zijn aantijgingen als smaad."