Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

SOL Moederdag bij het Wilde Westen

SOL is een prikkelend familiefestival voor peuters, kleuters en hun familie bij het Wilde Westen in Oog in Al. Je kunt naar de dansvoorstelling Kleur (2-7 jaar), koekjes bakken of zelf lekker dansen. Ook is er de mogelijkheid om te ontbijten. Het is handig om van tevoren kaartjes te kopen.

Waar: Het Wilde Westen, Everard Meijsterlaan 1b, Utrecht
Wanneer: zondag 8 mei
Meer info: website van het Wilde Westen 

Naar het theater in de Schouwburg

In de Stadsschouwburg kun je naar 2 leuke theatervoorstellingen: Eitje (3+) door Maas Theater en Dans en naar Iep (7+) door Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman. De horeca (en het hele gebouw) is vernieuwd, dus je kunt er ook gezellig een drankje drinken of tosti eten.

Waar: Stadsschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24, Utrecht
Wanneer: zondag 8 mei
Meer info: website van de Stadsschouwburg Utrecht 

Kinderrondleidingen op de Dom

Tijdens de meivakantie organiseert de Domtoren speciale rondleidingen voor kinderen in de leeftijd van vier tot tien jaar. Samen met een gids beklim je de middeleeuwse toren. Tijdens de tocht naar boven kom je alles te weten over het luiden van de klokken en het bespelen van het carillon. Na een klim van 465 treden wordt je sportieve prestatie beloond met een geweldig uitzicht!

Op 7 mei is er een speciale rondleiding ‘Spieken bij de beiaard’, voor jong en oud. Je krijgt een leuke rondleiding door de Domtoren. Als je op 70 meter arriveert ontvangt de stadsbeiaardier van Utrecht, Malgosia Fiebig, iedereen voor een bijzonder kijkje op haar unieke werkplek.

Waar: Domtoren, Domplein 9, Utrecht
Wanneer: t/m 8 mei
Meer info: website van de Domtoren 

Lentefestival bij Slot Zeist

Het Slottuintheater opent het seizoen op zondag 8 mei met een groot Lentefestival. Meer dan 30 acts uit Nederland, België en Duitsland zorgen voor een bomvolle middag vermaak voor de hele familie. Met een speciale verrassing voor alle moeders!

Waar: Het Slottuintheater, Zeist
Wanneer: zondag 8 mei, 13.30 uur – 16.30 uur
Meer info: website van het Slottuintheater  

Moederdag High Tea bij Restaurant Zuiver

Restaurant Zuiver organiseert een speciale High Tea voor Moederdag! Er is een extra attentie voor de moeders en speciale activiteiten voor de kinderen. Tussen 14.00 en 16.30 uur wordt er een feestelijke high tea geserveerd met verschillende huisgemaakte hartige en zoete gerechtjes.

Waar: Restaurant Zuiver, Krommewetering 51, Utrecht
Wanneer: zondag 8 mei, 14.00 -16.30
Meer info en reserveren: website Restaurant Zuiver     

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht.