Het Utrechtse winkelcentrum De Planeet dat binnenkort verbouwd gaat worden krijgt naar verluidt een geheel nieuwe invulling.

Verschillende bronnen hebben aan DUIC laten weten dat er plannen zijn om een Hudson’s Bay met daarboven een La Place te vestigen.

Het is al langer bekend dat het winkelcentrum op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat binnenkort een metamorfose ondergaat.

Ontwikkelaars willen de oude glorie van het pand herstellen. Dit gaat onder meer gebeuren door de kenmerkende blauwe gevel van het gebouw af te halen om zo de allure van het oude Galeries Modernes terug te halen.

Het gebouw huisvest momenteel winkelketens zoals Didi, G-sus, AH to Go, Blokker, Intertoys, Aktiesport, Barsoi en Kruidvat. De bovenste vijf verdiepingen zijn verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten die volgend jaar verhuizen uit het gebouw. 

Rotsoord

De Canadese winkelketen Hudson’s Bay liet afgelopen februari al doorschemeren zestig vestigingen te willen openen in Nederland.

Hiermee zou het in één klap de grootste warenhuisketen in het land worden. Het bedrijf gaf destijds aan de eerste winkels in 2017 te willen openen en een samenwerking met La Place hierbij te ambiëren.

Het doel van de ontwikkelaar is om de oude gedaante van het pand terug te brengen, de aanwezige vierkante meters in het pand optimaal te benutten en om het gebouw een duurzamer karakter te geven.

Galeries Modernes

Op de plek van De Planeet stond vanaf de jaren ’30 het warenhuis Galeries Modernes. Na een flinke brand is het pand weer opnieuw opgebouwd waarna het er totaal anders uitzag dan het originele gebouw.

In 1981 was het alsnog einde verhaal voor dit winkelcentrum en kwam er een vestiging van Kwantum Hallen erin. Tien jaar later maakte het pand ruimte voor winkelcentrum Blue Building wat later het huidige De Planeet werd.