In de Facebookgroep Je bent Utrechter (geweest) als… zijn meer dan 16.000 Utrechters verenigd van over de hele wereld.

In een korte oproep vroeg Paul van Gils waar iedereen inmiddels woont. Het resulteerde in een mooie kaart waarin Utrechters van Miami tot Addis Ababa (Ethiopië) blijken verspreid te zijn.

Initiatiefnemer Trudie de Jong richtte in augustus 2012 de groep op, omdat ze een leuke Facebookgroep over Utrecht miste. Zelf woonde ze in Bloemendaal, maar ze wilde ‘kletsen’ met mensen die uit Utrecht komen of weer weg zijn gegaan. Gestaag groeide de groep tot meer dan 16.000 leden momenteel.

Een overzicht

“De sfeer is heel goed in de groep. Soms moet je mensen eruit zetten, maar dat gebeurt bijna nooit”, vertelt De Jong enthousiast. Ze zegt een gouden team te vormen met medebeheerder Cor Hazeleger en was blij met de oproep van Van Gils om de woonplaatsen van de groepsleden in een overzicht te plaatsen.

Vele leden wonen nog altijd in Nederland, maar ook San Francisco (Belinda Bakker), Ohio (Marja Slot Willemsen), Doha (Liesbeth Van Hellemondt) en Changwat Chaiyaphum (Johannes van Miert) blijken Utrechters te hebben.

Bekijk de kaart op duic.nl.