Zes ondernemers die vanaf 1 juni eerder moeten sluiten op de Amsterdamsestraatweg stappen naar de rechter.

Burgemeester Jan van Zanen besloot dat de horeca tussen het spoor en de Acaciastraat om 1.00 dicht moet en in het weekend om 2.00 uur.

Met de gang naar de rechter willen ze dit voorkomen. De vijf horecabedrijven en een gokhal vinden dat hen eventuele overlast niet verweten kan worden. 

"Er wordt al jaren heel veel negatiefs geroepen over de ASW (Spekman, Wolfsen en nu dus Van Zanen), maar na de bestudering van de cijfers in het besluit over de beweerde aard en de omvang van de overlast is mij gebleken dat dat niet in het minst hard te worden gemaakt."

"Er zijn bovendien actuele documenten van de gemeente waarin staat dat de overlast niet bovenmatig is", aldus Kees van Oosten die de bedrijven vertegenwoordigt.

Handhaving

De toezicht en handhaving van de gemeente zelf zou juist ontbreken. De grootste problemen ontstaan volgens de ondernemers door beschonken mensen die vanuit de stad komen en nog wat willen eten.

"Tegen deze overlast lijkt Toezicht & Handhaving niet op te treden. Je kunt ze zelfs na 22.30 uur niet meer naar T&H bellen met een klacht."

Vooral het collectieve karakter van de maatregel is tegen het zere been van de ondernemers.

Van Oosten zal tevens  een schadeclaim indienen voor de getroffen ondernemers. De zaak dient woensdag en moet tot een tijdelijk uitstel dienen tot het bezwaar is behandeld.