Grand Café Maria op de Mariaplaats gaat het over een andere boeg gooien. Over negen dagen gaat de tent volledig op de schop.

Op Facebook telt het café uitgebreid af de komende dagen. Nog ruim een week en dan is het gedaan met het bekendste restaurant uit de straat.

"We waren ooit één van de eerste die tapas verkochten in Utrecht", vertelt assistent-bedrijfsleider Hidde Hol. "Maar inmiddels is dat een beetje passé en werd het tijd voor iets nieuws."

De verandering is mede ingezet door een wisseling van de macht bij Maria negen maanden geleden. De nieuwe eigenaren wilden een nieuw concept.

“Er moet wat meer ruimte komen om binnen te kunnen rondwandelen. We zijn nu een beetje ene uit de kluiten gewassen kroeg die om 4 uur ’s middags opent en na het diner sluit."

Grand Café

"Eigenlijk doen we de naam Grand Café geen eer aan en dat willen we wel weer gaan doen. Na de verbouwing zijn we ook al voor het ontbijt geopend en gaan we wat leuke dingetjes met de kaart doen.”

De verbouwing van het restaurant gaat zes tot acht weken in beslag nemen. Wat er precies gaat gebeuren met de plek blijft nog even geheim.