Er waren na de bekerfinale van afgelopen zondag verschillende kleine relletjes tussen met name FC Utrecht-supporters en de ME. De supporters vinden echter dat dit met name kwam door het optreden van laatstgenoemde. 

Die zouden een aantal keren geweld hebben gebruikt zonder dat er iets aan de hand was. De supportersvereniging heeft daarom besloten om een meldpunt op te zetten om alle verhalen en klachten die onder de FC Utrecht-aanhang leven te bundelen. 

Daags na de wedstrijd was DUIC-columnist Ben ten Boden ook niet te spreken over het optreden van de ME in Rotterdam. "Het was onthutsend om te zien hoe zij voor de wedstrijd vooral de FC Utrecht supporters gebruikten als jonge zeehondjes. Schandalig en volledig uit het lood. Een aantal praat niet, maar slaat er gelijk op los. Legaal ver over de schreef gaan. Mensen tot bloedens toe slaan. En jawel, gewoon op het hoofd he."

De vereniging zegt dat veel supporters van mening zijn dat het optreden van de politie bij de verloren wedstrijd buitenproportioneel was. In totaal zijn er 59 supporters aangehouden bij de wedstrijd. "Deze signalen nemen wij zeer serieus, alhoewel het wangedrag van enkele supporters van FC Utrecht en Feyenoord absoluut niet is goed te praten", zegt de supportersvereniging in een verklaring.

De vereniging wil nu zoveel mogelijk beeldmateriaal verzamelen en de binnengekomen reacties en beelden bundelen en gaan evalueren met FC Utrecht.