De Utrechtse startups waren in 2015 goed voor een omzet van 52 miljoen euro. In totaal creëerden ze 740 nieuwe banen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de broedplaats voor Utrechtse startups, UtrechtInc.

In 2015 telde UtrechtInc 34 startups en zestig succesvol uitgevlogen bedrijven, zogeheten graduates. Deze bedrijven haalden de afgelopen zes jaar totaal € 194 miljoen aan investeringen op.

Naast faciliteiten netwerk kunnen ondernemers ook bij UtrechtInc terecht voor groeikapitaal. Het Rabo Pre-seed Fund heeft inmiddels voor in totaal € 2,9 miljoen aan leningen verstrekt aan 81 startups.

UtrechtInc is de incubator van Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht en ondersteunt onderzoekers, alumni en ondernemers bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. In het startup programma werken zij in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten, complementair team en werkend product.

Eind 2015 is UtrechtInc door UBI (universitaire bedrijfsincubators) uitgeroepen tot 11e beste universiteitsincubator in de wereld.