Er is met veel verontwaardiging gereageerd op de boete die de band Samba Sabor heeft gekregen voor het spelen van muziek op straat in Utrecht tijdens de Koningsfeesten. "Koningsdag is niet meer wat Koninginnedag was", laat de band op Facebook weten.

De band is al jaren een fenomeen in Utrecht. Afgelopen nacht wilde de sambaband door de stad trekken om weer op te treden.

Ze hadden echter geen vergunning aangevraagd, wat officieel wel verplicht is. Toen de twaalfkoppige band begon met spelen kregen ze al snel te maken met enkele toezichthouders. Ze moesten stoppen met muziek maken anders zouden ze een boete krijgen.

"Wij hebben ook eerst een waarschuwing gehad, op de Voorstraat. Maar we hadden geen zin om 21.15 uur al te stoppen."

"Tweede keer was het prijs, op de Stadhuisbrug", vertelt de band op Facebook. Er werd een boete van 180,- euro uitgeschreven.

Kritisch

"Bij herhaling zouden ook de instrumenten in beslag worden genomen”, zegt Albert Moes van Samba Sabor tegen het AD/Utrechts Nieuwsblad. De bandlid reageert kritisch op de boete.

"Vroeger was het geen probleem om met de sambaband op te treden maar de afgelopen jaren is het steeds lastiger geworden."

Moes en zijn collega’s vinden het jammer dat het op deze manier moet gaan en willen graag in gesprek met de gemeente. De gemeente geeft overigens in een reactie aan het AD/Utrechts Nieuwsblad aan dat de band inderdaad een vergunning behoort te hebben en dat er regels nodig zijn om de veiligheid te waarborgen.

Ondertussen laat de Utrechtse fractie van de PvdA weten dat er vragen over het incident zullen worden gesteld aan het college. “Het is feest! Maar als je er een feestje van wilt maken: boete. Morgen vragen met VVD, D66 en GroenLinks”