De terrassen op het Ledig Erf die ruim een maand geleden dicht moesten op last van de rechter, mogen toch weer deels open. De gemeente gaat de terrassen tijdelijk gedogen in samenspraak met de ondernemers en omwonenden.

Dat heeft wethouder Paulus Jansen vandaag laten weten. Nadat omwonenden twee maanden geleden erachter kwamen dat de terrassen meer geluid produceerden dan was vastgelegd in de omgevingsvergunning, is deze vergunning met succes aangevochten bij de rechter en vernietigd.

Na overleg tussen de verschillende partijen is er nu voor gekozen om, totdat een wekenlang proces voor een nieuwe vergunning is afgerond, een kleiner terras te gedogen. Het beperkte terras moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen: het terras mag maximaal 40 stoelen hebben en geen banken, het terras dient om 22:30 uur gesloten te zijn en er mag geen terrasverwarming aanwezig zijn.

Begin deze maand opende één van de twee horecaondernemers, Stelios Mataxas, na overleg met de buurt zijn verkleinde terras. Toen moest de gemeente omdat er geen vergunning meer is handhaven en het terras weer direct sluiten. Nu zijn er dus wel duidelijke afspraken.