Het nieuwe Centraal Museum in Utrecht is afgelopen weekend na een jarenlange verbouwing feestelijk geopend en bezoekers mochten gratis naar binnen om naar onder andere de tentoonstelling De wereld van Utrecht te kijken. 

Jos Hendriks heeft het gebouw als rolstoelgebruiker in een eerder stadium vast getest en is niet mals in zijn kritiek op de toegankelijkheid van het vernieuwde museum. Lees zijn verhaal en aansluitend de reactie van het Centraal Museum op De Utrechtse Internet Courant.

In zijn brief schrijft hij onder andere: "Met een vreselijke kreet: “Pas op!!” en een enorme ruk aan mijn stoel voorkwam mijn vriend Job dat ik de twee treden hoogteverschil naar beneden stuiterde. Stijf van schrik en doodsbleek zat ik in mijn stoel.
Ik ben toen snel naar huis gegaan, genoeg museum voor vandaag. Maar verlicht? Blij? Nee, dat was ik niet."

Het Centraal Museum laat weten de opmerkingen van Jos Hendriks mee te nemen en met hem in gesprek te gaan. De problemen die er zijn worden verklaard doordat het museum uit veel verschillende oude gebouwen bestaat waardoor er veel niveauverschillen zijn tussen de verschillende ruimtes. "Met de net afgeronde herinrichting zijn die zoveel mogelijk teruggebracht."

Lees de volledige brief en reactie van het Centraal Museum op DUIC.