Het terrein en de hallen van de voormalige Nederlandse Pakket Dienst aan de Brailledreef rond het winkelcentrum van Overvecht worden herontwikkeld. Het project bestaat uit drie verschillende projecten die de komende drie jaar uitgevoerd gaan worden.

Eerst gaat er gewerkt worden aan woningbouw op de NPD-strook (het terrein plus de loodsen van de voormalige Nederlandse Pakket Dienst).

Daarna gaat de openbare ruimte een nieuw uiterlijk krijgen en tot slot wordt het winkelcentrum vernieuwd.

De plannen zijn vanaf vandaag in te zien. De hallen zullen naar verwachting begin 2018 gesloopt worden en de bouw start medio 2018. In het plan staan woningen voor studenten, starters en senioren.

Levendiger

De gemeente wil graag een levendiger centrumgebied in Overvecht. De eigenaren van het winkelcentrum schrijven hiervoor hun eigen vernieuwingsplan en de gemeente ontwikkelt plannen voor woningbouw op de NPD-strook.

Voor de plannen wordt uitgegaan van vier woonblokken. Het blok op de hoek van de Zamenhof- en de Brailledreef mag tussen tien en zestien lagen hoog worden en zal in het oog springen.

De andere drie blokken worden tussen vier en zeven lagen hoog. In het gebied komen geen nieuwe winkels, maar op de begane grond zijn een lunchroom, kleine bedrijvigheid of bijvoorbeeld sportvoorzieningen wel mogelijk.