Na een succesvolle eerste editie van het festival Klein New Orleans zal ook dit voorjaar de Breedstraatbuurt het toneel zijn van het evenement. Het festival zal tijdens Pinksterzondag (15 mei) worden gehouden. 

Deze editie verplaatst het festivalterrein zich en wordt de andere kant van de Breedstraat in beslag genomen, samen met de Wijde Begijnestraat.

Het festival met muziek uit het zuiden van de VS trok vorig jaar bijna 5000 bezoekers. De organisatie wil de buurt meer gaan betrekken bij het festival en ‘er wordt een schepje bovenop de uitstraling gedaan, om het nóg meer New Orleans te maken’.

Met drie podia is ook de programmering uitgebreid. Zo is er brass, blues, folk, soul, swing en country te horen op elke uithoek van de straat.

Net als vorig jaar sluit het festival af met een feest in EKKO. De popzaal wordt omgetoverd tot het New Orleans van begin vorige eeuw, met casino, burlesque, swing, jazz en live-muziek overgekomen uit New Orleans. De afterparty begint vanaf negen uur ’s avonds en is gratis toegankelijk.