Er komt weer een kunstmanifestatie in het Stationsgebied. Na Call of the Mall in 2013 is er vanaf mei Public Work. Dans, performances, pvc-gordijnen, mode, een muzikale theaterproductie én een bijzondere hijskraan zullen een jaar lang op Utrecht Centraal en in Hoog Catharijne te zien zijn.

Zes kunstenaars-(duo’s) verbinden zich voor langere tijd aan het Stationsgebied; zij spelen op verschillende manieren in op de dynamiek en het publiek in het gebied. De projecten starten vanaf maandag 2 mei na elkaar en zijn vanaf september allemaal gelijktijdig te zien.

De kunstwerken staan letterlijk in de stromen van mensen. Behalve dat het publiek – onverwacht – in aanraking komt met de kunstobjecten en performances, worden er ook verschillende projecten georganiseerd waar je aan mee kunt doen, zoals Public Tours, publieke performances, workshops en de ‘School of Public Works’.

Het kunstproject heet Public Works. Public Works is een initiatief van de stichting Kunst in het Stationsgebied in samenwerking met de gemeente Utrecht.