NUtrecht bij station Zuilen moet van de NS het pand verlaten dat ze momenteel huren. Het huurcontract is 1 april al opgezegd, maar NUtrecht blijft voorlopig zitten tot ongenoegen van de NS.

De reden dat NUtrecht het pand niet wil verlaten is omdat er geen alternatieve locatie beschikbaar is. Ook een groot deel van de gemeenteraad heeft bij het college van B&W aangegeven de activiteiten van NUtrecht van grote waarde te vinden en te willen behouden voor de stad.

“Het is een lastige situatie,” vertelt Ad de Jong, directeur van NUtrecht. “We kunnen niet zomaar stoppen met onze activiteiten. Vorige week is er een gesprek geweest tussen de gemeente, de NS en ons om op een schappelijke manier uit elkaar te gaan. De gemeente heeft daarin aangegeven op zoek te gaan naar een locatie, alleen kan de wethouder niks garanderen.”

Raadslid Fred Dekkers heeft namens GroenLinks twee weken geleden mondelinge vragen gesteld aan het college en wil dat de activiteiten van NUtrecht worden behouden voor de stad. “Tijdens het gesprek dat vorige week plaatsvond hebben we de opties bekeken en naar een einddatum gezocht voor NUtrecht. Er zijn locaties op het oog maar dan moeten er ook vergunningen en dergelijke geregeld worden, dus dat kan nog even duren voor het zover is.”

NUtrecht

NUtrecht geeft ruimte aan jongeren die meer willen doen met hun passie. Jonge ondernemers en ook grote bedrijven zijn welkom om zich te mengen in de bedrijvigheid van NUtrecht. In 15 kantoorruimtes en vier grote loodsen worden installaties en conceptuele kunst gemaakt en is er ruimte voor culturele en educatieve evenementen zoals festivals, markten en congressen.