Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op DUIC en de site een overzicht van de leukste weekendtips!

Fototentoonstelling Adam’s & Eva’s

In hoeverre bepalen de kleren die ik draag wie ik ben? Wat zegt mijn kleding over mij als persoon? Wat in de kledingkeuze maakt mij een jongen en of een meisje? En is die scheiding wel zo strikt als hij lijkt?

Ontdek het tijdens de expositie Adams & Eva’s, te bezoeken vanaf dit weekend t/m 19 juni in het Gebouw. Laat je inspireren door de foto’s van kunstenaar Hans Eijkelboom en experimenteer zelf met de rol van kleding. Deze expositie en workshops zijn gericht op kinderen vanaf 6 jaar en leuk als uitje voor de hele familie.

Wanneer: vanaf 16 april t/m 19 juni
Waar: Het Gebouw, Hogeweide 3, Utrecht
Meer info: website van de Vrijstaat

Linie in Lichterlaaie op Lunetten III en Lunetten IV

Heb je oudere kids, die wat langer kunnen opblijven, dan is dit misschien een tof uitje! Linie in Lichterlaaie is een gratis lichtspektakel op de Utrechtse forten Lunetten III en IV. Linie in Lichterlaaie vormt de opening van het fortenseizoen in de Stelling van Utrecht, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wanneer: zaterdag 16 april, 21.00 tot 23.30
Waar: Lunetten III en Lunetten IV
Meer info: website Stelling van Utrecht

Reeën spotten in de vroege ochtend in de bossen van Austerlitz

Op zondagochtend mag je vroeg uit de veren om met Staatsbosbeheer op zoek te gaan naar de reeën van boswachterij Austerlitz. Het voorjaar is al begonnen, maar de struiken zijn nog vrijwel kaal. Daardoor kun je goed onder de bomen kijken om reeën te spotten.

De gidsen kunnen je alles vertellen over het leven van het ree en weten ook precies waar de reeën vaak te vinden zijn.

Wanneer: zondag 17 april
Waar: start bij het Beauforthuis in Austerlitz
Meer info: website van het Beauforthuis

Kinderfort op Fort Vechten

Zondag kun je naar Kinderfort op Fort Vechten. De hele dag zijn er allerlei leuke activiteiten doen. Actief, zoals een speurtocht of tokkelen, of misschien willen jij en je kids wat rustiger aan doen en ga je liever knutselen of de beesten knuffelen.

Wanneer: zondag 17 april, 11.00 – 17.00
Waar: Fort Vechten, Bunnik
Meer info: website Fort Vechten

Obstacle Run bij Down Under in Nieuwegein

Zondag wordt voor de 4e keer de Obstacle Run gehouden bij Down Under in Nieuwegein. Dit jaar is er ook een speciale Kids Run. Dus jullie kunnen allemaal de modder in! Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen de route van 3 km rennen, maar kijken is natuurlijk ook een spektakel!

Wanneer: zondag 17 april
Waar: Down Under in Nieuwegein
Meer info: website Down Under Obstacle Run

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl