Je oranje-kleding mag weer bijna uit de kast, want Koningsdag staat weer voor de deur! Utrecht wordt tijdens Koningsnacht- en dag weer omgetoverd tot één groot feest. Maar waar zijn al die feesten precies? En waar mag je gaan staan met je kleedje?

Janskerkhof

Koningsnacht: 18.00 – 1.00 uur
Koningsdag: 14.00 – 18.00

Op het Janskerkhof zijn twee podia te vinden. Op het podium voor Hofman zullen onder de noemer ‘Janskerkhof Kleurt Oranje 2016’ verschillende namen uit de dancescene acte te presence geven. Van Van DJ Dennis van der Geest tot Nicolas Nox, maar ook Hofman DJ Marc Mandersloot.. Klik hier voor meer informatie. Daarnaast zal er voor discotheek de Woolloomooloo een groot podium te vinden zijn. Daar vindt de achtste editie van BEAT-RIX OPEN AIR plaats. Bier en fris is voor €1,50 te krijgen. Klik hier voor meer informatie.

De Stadstuin

Koningsdag: 14.00 – 22.00 uur

Studio Tippel en De Stadstuin Utrecht organiseren op Koningsdag een vorstelijk feest: Willy’s Block Party. De culturele hotspot aan de Europalaan ligt perfect voor mensen die de drukte van de binnenstad willen ontwijken. Bezoekers kunnen rekenen op een selectie Utrechtse dj’s achter de tafels als Pitto (Stekker), Menno de Meester (Diep in de Groef/Rauw) Strijkplank Soundsystem en Studio Tippel. Voor de kleine prinsjes en prinsesjes is er een springkasteel om zich uit te leven. Klik hier voor meer informatie.

Mariaplaats

Koningsnacht: 20.00 – 1.00 uur
Koningsdag: 13.00 – 18.00 uur

Op de Mariaplaats zal een groot Radio Veronica podium herrijzen waarop tijdens de nacht en dag de beste hits van de bekende radio DJ’s klinken. Koningsnacht zullen Juri V en DJ Sven draaien, Koningsdag zullen Lindo Duvall en Silverius de muziek verzorgen. Klik hier voor meer informatie.

Vredenburg

Koningsnacht: 18.00 – 21.00 uur

Op het Vredenburg is het tijdens Koningsnacht tijd voor Hollandse hits. Lange Frans is de hoofdact en wordt vergezeld door Utrechtse helden als Danny Temming, Ronny van Bemmel en Martin van Doorn.

Soia – Strand Oog In Al

Koningsdag: 13.00 – 22.00 uur

Een strandfeestje op Koningsdag met Fluff Disco. Verwacht de allergrootste hits uit de 90’s en 00’s, lekker meezingen dus. Ook garanderen ze palmbonen en breezers. Voor het slechte weer biedt de hele grote droge strandtent de oplossing, met meer dan genoeg binnenruimte om te dansen en te drinken. ‘Het dak lekt echt niet, het is lekker uit de wind en we doen de verwarming aan. Ja echt!’ Klik hier voor meer informatie.

Winkel van Sinkel

Koningdag: 16.00 – 1.00 uur

Op Koningsdag draait er in de Winkel van Sinkel een DJ de leukste 80’s en 90’s en andere hitjes aan elkaar in de grote zaal. Bij mooi weer kan er ook buiten in de tuin gedanst worden. Ook zal er dan een BBQ in de tuin zijn met verschillende snacks.

Kijk voor het complete overzicht op DUIC.