Amberes, het veel geprezen restaurant aan de burgemeester Reigerstraat, gaat dicht. Dat laat de eigenaar op de website van de zaak weten.

Op 1 mei zal een afscheidsavond worden gehouden voor vaste gasten, waarbij ook oud personeelsleden niet zullen ontbreken. Het goede nieuws is dat eigenaar chef-kok Jacq Rijks doorgaat met koken. "Het wordt tijd voor wat anders." Hieronder de uitleg. 

"Het is mooi geweest: na precies negen-en-een-half jaar gaan we wat anders doen. Enerverende jaren! Met ongelofelijk veel mooie momenten, veel waardering van fijne gasten en geholpen door super collega’s en vrienden. Het wordt tijd voor wat anders. Ander idee. Andere naam. Andere look. Ander ding."

"Met ingang van 1 mei stop ik met koken zonder menukaart. Geen vaste menu’s en wijn-spijs combinaties meer, maar frisse nieuwe dingen en onvolprezen oude dingen."

Make-over

"Wat we precies gaan doen vertellen wij u heel binnenkort, maar in elk geval wil ik terug in mijn zaak wat mij in dit vak altijd heeft geïnspireerd: Product. Zonder concessies."

"Na een stevige make-over gaan we met een nieuw team ergens in mei weer beginnen. Met stip het kleinste restaurant van Utrecht. Met een nieuw uiterlijk. Een klein terras. Toegankelijk. Bistro. Spannend. Klassiek. Ambachtelijk. Robuust. Eerlijk. Ik houd u op de hoogte."