Bijna het hele elftal van FC Utrecht stond woensdag op de stoep van het WKZ in Utrecht. In het kinderziekenhuis kwamen de helden van de FC op bezoek voor een kidspersconferentie en het uitdelen van handtekeningen.

"Een mooie ontmoeting voor speler en de patiëntjes."

Het was een vrolijke middag woensdag bij het ziekenhuis. Het team van FC Utrecht kwam op bezoek, en dit begon allemaal met een speciale persconferentie in het theater van het WKZ. De kinderen mochten alles vragen aan de spelers, en dat deden ze ook graag.

"Wie is er wel eens naar een feestje geweest?", werd door een van de kinderen gevraagd. Directeur van FC Utrecht Wilco van Schaik wist wel wie hij hiervoor moest laten antwoorden. "Ik had altijd heel veel plezier op schoolfeestjes", zei Ruud Boymans lachend.

Leeftijd

Toen de kinderen de leeftijden moesten schatten van de spelers ging het wel even mis. Zo werd Nacer Barazite door de kinderen een leeftijd van veertig meegegeven. Het team barstte in lachen uit: "Ik ben eigenlijk nog maar 25", zei de speler.

Na de persconferentie gingen de spelers naar de hal waar handtekeningen en merchandise werden uitgedeeld. Ook kon iedereen met de voetballers op de foto. De spelers gingen daarna ook nog op bezoek in enkele ziekenhuiskamers.

Eerder deze week waren ook al kinderen in het stadion geweest om te kijken naar de thuiswedstrijd tegen NEC. Medisch manager en arts Edward Nieuwenhuis verwoordde het treffend: "Een heel fijn moment voor de kinderen én voor hun helden."

kijk voor meer foto's van het bezoek hier.