Burgemeester Van Zanen heeft laten weten dat de eerder aangekondigde collectieve sluitingstijden op de Amsterdamsestraatweg vanaf 1 juni van kracht gaan. Eerder zou dit 1 mei zijn. 

Het gaat hier om het gedeelte tussen het spoorviaduct en de Acaciastraat. De maatregel wordt ingevoerd om overlast door geluid en vervuiling te verminderen.

Dit betekent dat voor dienstverlenende bedrijven (onder andere kappers en massagesalons) sluitingstijden gelden conform de winkeltijden, van 22.00 uur tot 06.00 uur. Voor horeca gelden op doordeweekse dagen sluitingstijden van 01.00 uur tot 06.00 uur, en in het weekend op zaterdag- en zondagnacht van 02.00 uur tot 06.00 uur.

Winkels en afhaalzaken vallen buiten het besluit. Zij hebben, vanuit de Winkeltijdenwet, nu al sluitingstijden tussen 22.00 uur en 06.00 uur.

Resultaat

Eerder heeft de gemeente geprobeerd om overlast in de straat te beperken via bemiddeling en overleg met bewoners en ondernemers. Dit heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom wordt nu gekozen voor collectieve sluitingstijden. Ondernemers en omwonenden zijn in de gelegenheid gesteld om hierover hun mening te geven.

Dit heeft ertoe geleid dat de collectieve sluitingstijden ingaan per 1 juni 2016, en niet per 1 mei zoals eerder aangekondigd, zodat ondernemers voldoende tijd krijgen om zich aan de nieuwe situatie aan te passen.